Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z homara. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.37 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żywe homary maine, wodę, węgierską paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Zupa Z Homara, Zupa Z Homara, oraz Zupa Kukurydziana Z Homara dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Gotuj homary, pokryte, w 3 galonach wody i 3/4 szklanki soli w 5-galonowym garnku przez 10 minut lub do momentu, gdy muszle będą jasnopomarańczowo-czerwone, a ogony zwinięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Pomarańczowy
Muszle Makaronu
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Zdjąć z patelni; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Usuń mięso z muszli. Grubo posiekać mięso; przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Mięso
4
Połącz muszle homara, 8 szklanek wody i liści laurowych w stockpot. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Wywar homara przecedzić przez durszlak do dużej miski; wyrzucić muszle. Rezerwa 4 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado Homarów
Liście Laurowe
Homar
Muszle Makaronu
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Garnek
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Boczek ugotować w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
Dodaj cebulę; podsmażyć 2 protokół. Wymieszać z papryką i kminkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Cebula
Kminek
7
Dodaj zarezerwowane 4 szklanki bulionu i ziemniaka; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 15 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Stado
8
Zdjąć z ognia. Wymieszać z mięsem homara, pół na pół, cukrem, 1/2 łyżeczki soli i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 godzinę, w razie potrzeby.
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru. Recenzenci bardzo to lubią z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 160 dolarów za butelkę.