Zupa z grzybami i gorgonzolą
Zupa z grzybami i gorgonzolą może być tylko zupą, której szukasz. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Ten przepis służy 6. 84 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką gorgonzolę, rosół z kurczaka, sherry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Grzybowa Gorgonzolan Ale Zupa, Mushroom ' N Gorgonzola Bundles, oraz Mini Grzyb & Gorgonzola Bites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miejsce 2 łyżki masła w patelni i roztopić na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, czosnek i grzyby. Gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka i grzyby zmniejszyć, o 5 protokół.
W międzyczasie umieść pozostałe 2 łyżki masła w garnku i rozpuść na średnim ogniu. Wymieszać z mąką; gotować i mieszać, aż mieszanina zmieni kolor na złoty kolor, o 5 protokół. Stopniowo wlać bulion z kurczaka, pół na pół, 1/2 łyżeczki soli i rozmaryn; wymieszać, aby wymieszać składniki. Zmniejszyć ciepło do średniego. Wymieszać ser gorgonzola i mieszaninę grzybów do mieszaniny rosołu z kurczaka; przynieść zupę na wolnym ogniu i gotować 10 minut, często mieszając.
Połowę zupy przełożyć do blendera. Zmiksować na gładką masę i powrócić do garnka. Wymieszać sherry, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje, o 5 minut więcej.
Udekorować świeżą pietruszką, w razie potrzeby, podawać.