Zupa z grochu łuskanego i wędzonego indyka
Zupa z wędzonego indyka i grochu to przepis bezglutenowy i bezmleczny z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 71 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 848 kalorii . Za 1,24 dolara za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, udek z indyka, groszku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jest idealny na zimę . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 4 godzin i 25 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje doskonałą ocenę Spoonacular wynoszącą 98% . Zupa z grochu łuskanego z szynką pieczoną w miodzie, kapustą i pieczoną czerwoną papryką , Zupa z grochu łuskanego i Zupa z grochu łuskanego i grzybów są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj groch łuskany, wodę, wędzone udka z indyka, bulion z kurczaka, marchewkę, seler, ziemniaki, cebulę, proszek czosnkowy, oregano i liście laurowe w wolnowarze. Przykryj, ustaw garnek na wysoki i gotuj, aż groch będzie miękki, a zupa zgęstnieje, 4 do 5 godzin. Wyrzuć liście laurowe przed podaniem.