Zupa z dzikiego ryżu i grzybów z kurczakiem
Zupa z dzikiego ryżu i grzybów z kurczakiem to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Jeśli masz tymianek, pieprz, czosnek w butelce i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 56%. Spróbuj Zupa z kurczaka, grzybów i dzikiego ryżu, Krem z pieczarkami kurczak zupa z dzikiego ryżu, oraz Kremowa zupa z kurczaka z grzybami i dzikim ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 1 1/3 szklanki bulionu do wrzenia w średnim rondlu; dodać ryż do patelni. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta. Odstawić.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i następne 4 składniki (przez tymianek) na patelnię; smażyć 3 minuty, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z masłem i grzybami; smażyć 3 minuty lub aż lekko rumiane.
Dodaj pozostałe 2 2/3 szklanki bulionu, ryż, kurczak, sól, i pieprz na patelnię; gotować 3 minuty lub do dokładnie ogrzanego, od czasu do czasu mieszając.