Zupa z dyni z szałwią i kiełbasą
Zupa z dyni z szałwią i kiełbasą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 12g białka, oraz 18g tłuszczu. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sherry, przyprawę do ciasta dyniowego, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 58 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Kremowa zupa z dyni Butternut ze świeżą szałwią i pokruszoną pikantną kiełbasą, Zupa z dyni i szałwii z bułką tartą z szałwii, oraz Pieczone conchiglioni z kiełbasą, szałwią i dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i wymieszać kiełbasę wieprzową w dużym ciężkim garnku lub piecu holenderskim na średnim ogniu, aż kiełbasa będzie rumiana i chrupiąca, 5 do 8 minut.
Kiełbasę wyjąć łyżką szczelinową, pozostawiając w garnku krople. Brązowe liście szałwii w gorących kapieli, aż chrupiące, o 30 sekund; usunąć liście szałwii i odstawić.
Gotować dyni, seler, marchew i cebulę w pozostałych kapiące kiełbasy, aż warzywa zmiękną, mieszając tylko jeden raz po około 5 minutach.
Wlej sherry do garnka i wymieszaj, aby rozpuścić wszelkie rumiane kawałki jedzenia na dnie garnka.
Wlać rosół z kurczaka i wołowiny, wymieszać z brązowym cukrem i przyprawą do ciasta z dyni. Doprowadzić zupę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż squash jest miękka, o 20 protokół.
Zupa Puree z mikserem zanurzeniowym, pozostawiając kilka kawałków warzyw.
Wlać pół na pół i doprawić czarnym pieprzem. Zupę podzielić na 4 duże miski i dodać każdą porcję z 1 łyżeczką kwaśnej śmietany, gotowaną kiełbasą i 2 smażonymi liśćmi szałwii.