Zupa z dyni z serem Fontina Crostini
Zupa z dyni z serem Fontina Crostini może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 76 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, cebulę, ser fontina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Z Dyni I Szałwii Crostini, Zupa z słodkich ziemniaków Crostini i dyni, oraz Tortellini Z Dyni, Grzybami I Fontiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W 8-quart stockpot, dodać masło i olej i stopić razem na średnim ogniu.
Dodać cebulę i marchewkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, o 5 protokół. Mieszać w czosnku i gotować, aż aromatyczny, o 30 sekund.
Dodaj squasha i rosół z kurczaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i dodać szałwię. Nadal gotować, aż warzywa będą miękkie, około 20 minut. Wyłącz ogrzewanie. Za pomocą miksera zanurzeniowego mieszaj mieszaninę, aż będzie gładka i gęsta. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Utrzymuj zupę ciepłą na małym ogniu.
W przypadku crostini: umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Ułóż kromki chleba na blasze do pieczenia.
Skropić oliwą z oliwek i posypać szałwią.
Na wierzch posypać serem i doprawić solą do smaku.
Piec, aż ser się rozpuści i chleb będzie lekko złoty, około 6 do 8 minut.
Aby służyć, kadzi zupę do miski i udekorować crostini sera.
Uwaga kucharza: gotowaną mieszankę warzywną można również puree (po schłodzeniu przez około 5 minut) przez chochlę, partiami, do robota kuchennego lub blendera i wymieszać, aż będzie gładka.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.