Zupa z dyni z kokosem i imbirem
Zupa z dyni z kokosem i imbirem wymaga ok. 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 331 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sól i pieprz, gałązkę tymianku, szalotkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Dobrze sprawdza się jako zupa. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Zupa z kokosa, imbiru i dyni, Zupa Z Dyni Imbirowej, oraz Zupa z dyni z imbirem.
Instrukcje
Ustawić squash, pokroić boki w górę, na blasze do pieczenia. Każdą jamę wypełnić 1/2 łyżki masła, doprawić solą i pieprzem. Piecz Kabaczek przez około 1 godzinę i 20 minut, aż stanie się miękki; pokrój na duże kawałki.
Tymczasem w dużym garnku do zupy roztopić pozostałe 2 łyżki masła w oliwie z oliwek.
Dodaj cebulę, por, szalotka, imbir i curry i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane.
Dodać wino i gotować, aż odparuje.
Dodać ugotowaną dynię, wodę, mleko kokosowe i gałązkę tymianku. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 15 minut.
Wyrzucić gałązkę tymianku. Pracując partiami, zupę przecier w blenderze na gładką masę; doprawić solą i pieprzem. Zupę pokroić w miseczki, udekorować wiórkami kokosowymi i podawać.