Zupa z dyni z bitą śmietaną cynamonową i smażoną szalotką
Zupa z dyni z bitą śmietaną cynamonową i smażoną szalotką może być tylko zupą, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $3.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, dyni, zmielony cynamon, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jabłko Cynamon Zupa Z Dyni, Zupa z dyni z grzankami z cukrem cynamonowym, oraz Zupa z dyni z imbirem, sobą i smażoną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Na średnim ogniu zalać dużą garnek oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać cebulę, marchew, seler i czosnek. Doprawić solą, do smaku i pocić warzywa, aż zaczną mięknąć i są bardzo aromatyczne, o 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
Sól
4
Dodać dyni i ziemniaki i doprawić solą, do smaku. Wymieszać, aby pokryć mieszaninę olejem i gotować przez kolejne 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Nóż Do Obierania
Sól
Olej Do Smażenia
5
Dodać wino i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
6
Dodać bulion, tymianek i liście laurowe. Wyciśnij pomarańczę do zupy i dodaj obie połówki. Smak przypraw i dostosować, w razie potrzeby. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć na wolnym ogniu i dusić, aż squash się rozpada, o 35 do 40 protokół. * Jeśli poziom cieczy zaczyna być zbyt niski, można go zastąpić wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Przyprawy
Pomarańczowy
Nóż Do Obierania
Stado
Tymianek
Woda
Zupa
7
Wyjąć i wyrzucić połówki pomarańczy, wiązkę tymianku i liście laurowe, a zupę przecedzić blenderem zanurzeniowym lub blenderem. Jeśli używasz blendera, ostudzić mieszaninę przez około 5 minut i ostrożnie dodać ją do blendera. Powinien być bardzo gładki i aksamitny. Sprawdź konsystencję. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj wodę, aby ją rozrzedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Pomarańczowy
Tymianek
Woda
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
W rondlu ogrzać około 1 cala oleju na średnim ogniu. Szalotki pokroić na cienkie pierścienie. Tuż przed smażeniem wrzucić szalotkę do mąki. Szalotki smażyć, aż będą chrupiące i brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Mąka Uniwersalna
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Wyjąć na papierowy ręcznik i natychmiast posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
10
Ubij śmietanę w dużej misce, aż utrzyma swój kształt w miękkich Szczytach, a następnie ubijaj cynamon.