Zupa Z Dyni Smokey Butternut
Smokey Butternut Squash zupa jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 37 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako dość niedroga zupa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz nasiona granatu, syrop klonowy, sól i mielony pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Z Dyni Smokey Butternut, Pieczona zupa kuri Squash w / Smokey Harissa & Crispy ciecierzyca, oraz Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłóż patelnię do pieczenia z dużym arkuszem folii aluminiowej.
Wrzucić dyni, szalotka, 2 łyżki oleju rzepakowego, papryka, chili w proszku, chipotle w proszku, i imbir razem w misce, aż równomiernie wymieszane i powlekane.
Wlać do przygotowanej patelni i owinąć folią aluminiową mieszankę do squasha.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż squash będzie miękki, 30 do 40 minut.
Podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego na żeliwnej patelni na średnim ogniu. Gotować i wymieszać reserved pestki dyni, szczypta soli, i szczypta mielonego czarnego pieprzu na patelni, aż lekko tosty, 5 protokół.
Dodać liście brukselki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż liście są lekko chrupiące i nasiona są rumiane, 10 do 15 protokół. Wymieszaj syrop klonowy z mieszaniną nasion i natychmiast usuń z ognia.
Wlać mieszaninę dyni i mleko migdałowe do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami, aż zupa będzie gładka.
Wlać zupę z dyni do misek i top z pestek dyni i mieszanki brukselki, nasiona granatu, i ser kozi.