Zupa Z Dyni Piernikowej
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Gingered Butternut Squash zupa może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 2 minuty. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonej kolendry, sól, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zupa Z Dyni Piernikowej, Zupa z dyni piernikowej z pikantnym kremem z orzechów pekan, oraz Piernikowe Ciasto Z Dyni.
Instrukcje
Pokrój squasha na pół wzdłuż.
Usunąć nasiona. Rezerwy nasion do opiekania.
Umieść squasha, przyciąć boki w dół, na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 375 przez 50 minut lub do momentu, gdy skóra łatwo przebije widelcem. Wyjąć miąższ; odstawić na bok. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Aby usmażyć nasiona, opłucz nasiona i osusz.
Umieścić na wyłożonej folią blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 325 przez 15 minut lub aż chrupiące i lekko rumiane, mieszając co 5 minut.
Masło rozpuścić w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, gruszkę i imbir. Smażyć 10 minut lub do miękkości.
Dodaj miąższ do dyni i 1 puszkę bulionu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; dusić, odkryte, 10 minut.
Umieścić mieszaninę w blenderze lub robocie kuchennym. Proces w partiach do uzyskania gładkości.
Wlać mieszaninę przez sitko do miski, naciskając tylną łyżką.
Powrót zupy do holenderskiego pieca.
Dodaj 1 puszka bulionu, pół na pół i następne 5 składników. Gotować na średnim ogniu, aż do całkowitego ogrzania, często mieszając. Łyżka do misek do serwowania i top z prażonymi nasionami.