Zupa z dyni karnawałowej, ze smażoną szałwią i ogolonym parmezanem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z squasha Carnival, ze smażoną szałwią i ogolonym parmezanem. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 329 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, liście szałwii, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Letnie Risotto Do Squasha Z Chrupiącą Smażoną Szałwią I Parmezanem, Zupa z dyni z szałwią i grzankami z parmezanem, oraz Zupa z dyniowatych z smażonymi liśćmi szałwii.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Wytnij górną 1/4 off 8 squashes, zastrzegając pokrywki. Zeskrobać nasiona, oczyścić, spłukać i osuszyć. Wrzucić nasiona z 3 łyżkami oleju i soli i ułożyć w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w środku piekarnika, mieszając od czasu do czasu, przez 1 godzinę do 1 1/4 godziny, lub aż będą złote i chrupiące.
Zwiększyć ciepło piekarnika do 350 stopni F.
Piec dynie i pokrywki, wyciąć stronę w dół na lekko naoliwionych blach do pieczenia przez 40 minut lub do momentu, gdy będą miękkie (pokrywki będą prawdopodobnie gotowe na 30 minut). Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, zeskrobać większość miazgi z dyni, pozostawiając tylko tyle w każdym squasha tak, że zachowuje swój kształt. Zachowaj miąższ.
Gotować cebulę na maśle na patelni, na małym ogniu przez 5 minut lub do momentu, gdy zmięknie.
Dodaj miąższ z dyni i bulion z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Przecedzić mieszaninę partiami w blenderze i przenieść do rondla.
Rozgrzać 2 cale oleju roślinnego do 350 stopni F. w głębokim rondlu.
Dodać szałwię w małych partiach (będzie bąbelki) i smażyć przez 20 sekund lub do przezroczystego.
Przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć i posypać solą.
Ogrzać muszle squasha i pokrywki w 350 stopni F. piekarnik przez 15 minut.
Podgrzej zupę, aż będzie gorąca, dodając wodę, jeśli to konieczne, aby ją lekko rozrzedzić.
Dodać sól i pieprz, do smaku. Umieść każdą z muszli w płytkich miseczkach do zupy i kadzi trochę zupy do skorupy. Na wierzchu kilka smażonych liści szałwii i kilka wiórków Parmigiano-Reggiano i umieścić pokrywkę, lekko krzywo, na wierzchu.