Zupa z dyni i słodkich ziemniaków z sosem Chipotle
Squash i słodkie ziemniaki zupa z sosem Chipotle może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka części porów, cebuli, wywaru warzywnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Zupa z dyni i słodkich ziemniaków z sosem Chipotle, Chipotle Zupa Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Zupa ze słodkich ziemniaków i Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Szczotka Wyciąć Boki squasha z 1/2 łyżeczki oleju i zorganizować, Wyciąć Boki w dół, w płytkiej patelni do pieczenia. Słodkie ziemniaki ukłuć widelcem i piecz z dynią do bardzo miękkiej, około 50 minut dla squasha i około 1 1/4 godziny dla słodkich ziemniaków.
Schłodzić warzywa i miąższ z squasha zgnieść do miski. Słodkie ziemniaki obieramy i dodajemy do kabaczki.
Cebulę gotować w pozostałych 2 1/2 łyżeczki oleju z solą do smaku w 6-quart ciężki garnek na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy, o 10 protokół. Wymieszać w squash i słodkie ziemniaki, por, imbir, i 8 filiżanek bulionu i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 30 minut.
Przecier w partiach w blenderze (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przenosząc do czystego garnka. Gotować na wolnym ogniu i, jeśli jest zbyt gęsty, dodać więcej bulionu. Doprawić solą i białym pieprzem. Zakończyć sokiem z cytryny i, w razie potrzeby, miodem.
Podawać zupę skropioną sosem chipotle lub sosem wirować, aby uzyskać wzór.
Zupa może być przygotowana 2 dni wcześniej, całkowicie schłodzona i schłodzona, przykryta. Podgrzać przed podaniem.