Zupa z dyni i słodkich ziemniaków
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Butternut Squash i zupa ze słodkich ziemniaków może być niesamowite przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz słodkie ziemniaki, mielony pieprz, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 63 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Zupa Z Dyni I Słodkich Ziemniaków, Zupa Z Dyni I Słodkich Ziemniaków, oraz Zupa Ze Słodkich Ziemniaków Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać dyni, słodkie ziemniaki, i tyle bulionu warzywnego na pokrycie. Wymieszać w tymianku, imbir, kurkuma, kolendra, czarny pieprz, i pieprz chile. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Przykryć i dusić, aż warzywa będą bardzo miękkie, 20 do 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Usuń i wyrzucić pieprz chile.
Wlać około 1/3 zupy i 1/3 tofu do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Powtórz z pozostałą zupą i tofu. Alternatywnie, można użyć blendera kija i puree zupę i tofu prawo w garnku.