Zupa z dyni i szałwii z bułką tartą z szałwii

Zupa z dyni i szałwii z bułką tartą z szałwii
Dyni i szałwii zupa z szałwii bułka tarta może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Mieszanka oliwy z oliwek, pietruszki, ziarna chleba pszennego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zdrowa zapiekanka z dyni z kiełbasą i bułką tartą z szałwii, Zupa Z Dyni Z Szałwią, oraz Zupa z dyni i szałwii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło z olejem w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj cebulę, pietruszka, i szałwia; smażyć, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3
Dodać squash i grubej soli; smażyć, aż squash zmięknie i cebula są złote, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
CebulaCebula
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Dodać czosnek; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodaj 5 filiżanek wywaru; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż squash jest bardzo miękki, o 25 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
StadoStado
6
Pracując partiami, zupa puree w blenderze, pozwalając zachować pewną teksturę. Powrót zupy do garnka. W razie potrzeby cienkie z kolbą. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Chill uncovered until cold, then cover and chill. Przepłukać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StadoStado
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
1
Umieścić chleb w procesorze; mieszamy, aż tworzą się drobne okruchy, ale niektóre nieco grubsze okruchy pozostają. Masło gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać bułkę tartą i szałwię. Gotować, aż okruchy są chrupiące, często mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3
Zdjąć z ognia i ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
4
Odstawić na zewnątrz w temperaturze pokojowej.
5
Zupa z chochli do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
6
Posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
7
Dane Żywieniowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn