Zupa z dyni i kalafiora

Zupa z dyni i kalafiora
Curry dyni i kalafior zupa może być tylko zupa szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 2,01 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać dyni —połówki, kalafior, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z dyni z curry pestek dyni, Zupa Z Dyni Curry, oraz Zupa Z Dyni Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytnij 4 połówki dyni na 1-calowe kawałki; wyciąć pozostałe 2 połówki dyni na 1/4-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
2
Masło rozpuścić w dużym, ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj cebulę. Przykryć kawałkiem zmiętego papieru woskowego i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż cebula zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
4
Usuń papier woskowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
5
Dodać curry i doprawić solą i pieprzem; gotować, mieszając, aż pachną, około 1 minuty. Podnieść ogień do wysokiej, dodać miód i cynamon i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać duże kawałki squasha i kalafiora, aż pokryte przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6
Dodać bulion warzywny i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż warzywa będą bardzo miękkie, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
7
Pracując partiami, puree zupę w blenderze, aż będzie gładka. Odstawić zupę do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodać śmietanę, przykryć częściowo i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić suszoną zupę z dyni solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
9
Tymczasem w koszyku na parowiec ustawionym nad wrzącą wodą, gotuj na parze drobno pokrojoną w kostkę dynię, aż będzie miękka, o 8 minutach. Lekko doprawić pokrojoną w kostkę dynię solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
10
Kadzi zupę do płytkich misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
11
Udekoruj zupę pokrojoną w kostkę dynią i odrobiną crme frache i podawaj na gorąco z pieczonym czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia14
Magazyn