Zupa z dyni i kalafiora
Curry dyni i kalafior zupa może być tylko zupa szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 2,01 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać dyni —połówki, kalafior, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z dyni z curry pestek dyni, Zupa Z Dyni Curry, oraz Zupa Z Dyni Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij 4 połówki dyni na 1-calowe kawałki; wyciąć pozostałe 2 połówki dyni na 1/4-calową kostkę.
Masło rozpuścić w dużym, ciężkim rondlu.
Dodaj cebulę. Przykryć kawałkiem zmiętego papieru woskowego i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż cebula zmięknie, o 10 protokół.
Dodać curry i doprawić solą i pieprzem; gotować, mieszając, aż pachną, około 1 minuty. Podnieść ogień do wysokiej, dodać miód i cynamon i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać duże kawałki squasha i kalafiora, aż pokryte przyprawami.
Dodać bulion warzywny i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż warzywa będą bardzo miękkie, o 40 protokół.
Pracując partiami, puree zupę w blenderze, aż będzie gładka. Odstawić zupę do rondla.
Dodać śmietanę, przykryć częściowo i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić suszoną zupę z dyni solą i pieprzem.
Tymczasem w koszyku na parowiec ustawionym nad wrzącą wodą, gotuj na parze drobno pokrojoną w kostkę dynię, aż będzie miękka, o 8 minutach. Lekko doprawić pokrojoną w kostkę dynię solą.
Kadzi zupę do płytkich misek.
Udekoruj zupę pokrojoną w kostkę dynią i odrobiną crme frache i podawaj na gorąco z pieczonym czosnkiem.