Zupa z dyni i jabłek z burakami i boczkiem

Zupa z dyni i jabłek z burakami i boczkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 73 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka buraków, rosół z kurczaka, jogurt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szaszłyki Z Dyni, Buraków I Jabłek, Zupa buraczana w pieczonej dyni Żołędziowej, oraz Komosa Ryżowa, Dynia Maślana, Ciecierzyca, Jabłko, Sałatka Z Pieczonych Buraków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Ułożyć buraki na obramowanej blasze do pieczenia i przykryć szczelnie cewką. Gotować do miękkości lub nóż może łatwo wsunąć się w skórę, 20 do 30 minut.
Umieścić buraki w małym naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej i przykryć folią. Gotować przez dziesięć minut. Ostrożnie odklej plastikową folię i sprawdź, czy nóż może łatwo wsunąć się w skórę. Jeśli nie, gotować przez dodatkowe dwie do czterech minut do miękkości. Po zakończeniu ostudzić na kilka minut, obrać skórki i pokroić w kostkę 1/4 cala.
Dodaj boczek do dużego garnka o ciężkim dnie ustawionego na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek wytworzy tłuszcz i zacznie się chrupać.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową. Wyrzucić wszystkie oprócz dwóch łyżek tłuszczu.
Dodać posiekaną cebulę i szczyptę soli i gotować, aż będzie miękka i przezroczysta, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek i imbir, dobrze wymieszać i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj Kabaczek i jabłka, dobrze wymieszaj, a następnie dodaj bulion. Włącz ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia, andthen zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować. Gotować, odkryte, aż squash jest miękka, 20 do 30 minut.
Używając blendera stojącego lub blendera zanurzeniowego, puree zupę partiami, aż będzie gładka, naciskając zupę przez sitko o drobnej siatce do czystego garnka. Podgrzać zupę, doprawić do smaku solą i pieprzem, a w razie potrzeby rozcieńczyć dodatkowym bulionem lub wodą.
Wrzuć trochę zupy do ciepłej miski.
Dodaj ćwiartkę buraków i boczku na środku.
Skropić jogurtem lub kwaśną śmietaną i udekorować szczypiorkiem. Powtórz z pozostałymi miseczkami.