Zupa Z Dyni Curry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Curry dyni zupa spróbować. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Przepis ten zachwycił 1718 osób. Udaj się do sklepu i podnieś szczyptę mielonego kminku, cebuli, masła i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Zupa z dyni z curry pestek dyni, Zupa Z Dyni Curry, oraz Zupa Z Dyni Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać łyżkę oliwy z oliwek w dużym garnku z grubym dnem na średnim ogniu.
Dodaj odrobinę masła do oliwy z oliwek.
Pracując w dwóch partiach, aby nie tłoczyć patelni, dodaj do patelni kostkę dyni. Wrzucić, aby pokryć wszystkie strony olejem.
Posypać trochę soli na dyni. Następnie rozłóż w równej warstwie i gotuj, mieszając tylko od czasu do czasu, aby krawędzie i boki były lekko rumiane.
Może być konieczne dostosowanie ciepła w górę, aby zapewnić brązowienie, lub w dół, aby zapobiec wypalaniu lub wysychaniu.
Dodać więcej oleju i masła dla dodatkowych partii.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Podsmaż cebulę, przyprawy, imbir:
Podgrzej kolejną łyżkę oliwy z oliwek w garnku, na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie.
Dodaj curry, nasiona gorczycy, kminek i świeży imbir i gotuj przez minutę lub dłużej. Użyj płaskiej drewnianej lub metalowej szpatułki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki.
Dodaj squash, bulion, sól, a następnie gotuj na wolnym ogniu: powrót dyni do garnka.
Dodać bulion z kurczaka i łyżeczkę soli. Zwiększyć ciepło, aby doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ciepło, aby utrzymać niskie gotowanie, przykryć garnek. Gotuj przez 40 minut, aż squash będzie całkowicie miękki.
Przecier zupy: użyj blendera zanurzeniowego (lub blendera stojącego, w którym to przypadku pracuj partiami), aby zmiksować zupę gładko.
W razie potrzeby dodaj więcej soli do smaku.
Podawać w pojedynczych miseczkach z odrobiną kwaśnej śmietany i posiekaną kolendrą.