Zupa Z Dyni
Zupa z dyni Butternut może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury zupy. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli masz oliwę z oliwek, szalotki, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 411 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest niesamowite. Spróbuj Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, Zupa z dyni z curry pestek dyni, oraz 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Pokrój dynię na pół przez łodygę i usuń nasiona.
Pokrojone krawędzie skropić olejem, doprawić solą i pieprzem,a następnie odłożyć na blachę do pieczenia. Pieczemy do miękkości, około 1 godziny.
Wyjmij Kabaczek z piekarnika, Odwróć połówki i pozwól im stać, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Miąższ należy wyjąć z muszli, wrzucić do miski i wyrzucić.
W dużym rondlu lub holenderskim piekarniku z pokrywką podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodaj miąższ squasha, rosół z kurczaka, i curry w proszku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć, i gotować, aż squash jest uszkodzony, o 10 protokół.
Schłodzić mieszankę do squasha przez około 5 minut przed dodaniem do blendera. Pracując partiami, puree zupę w blenderze, aż będzie gładka, przenosząc puree do czystego rondla podczas pracy. Doprawić zupę solą i pieprzem, do smaku i dusić kilka minut na średnim ogniu, aby połączyć smaki. Wrzucić zupę do miseczek i podawać od razu.