Zupa Z Dyni
Zupa dyni Butternut może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 538 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, marchew, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, Zupa z dyni z curry pestek dyni, oraz 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować plastry boczku w holenderskim piekarniku, aż będą chrupiące.
Usunąć boczek i osuszyć na papierowych ręcznikach, zastrzegając 2 łyżki kapieli. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.Podsmażyć cebulę i marchew w gorącym boczku kapie w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 5 minut lub aż cebula będzie miękka.
Dodaj seler i jabłko, i smażyć 5 minut.
Dodać czosnek, i smażyć 30 sekund.
Dodaj dyni i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż marchew będzie miękka.Mieszanka do squasha proces, partiami, w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka.Wróć do holenderskiego pieca.
Dodaj sok z limonki i kolejne 7 składników. Dusić 10 do 15 minut lub aż zgęstnieje. Wierzch z pokruszonym boczkiem.
Dekorować, w razie potrzeby.* 3 funty dyni, obrane, zaszczepione i posiekane mogą być zastąpione mrożonymi dyni.Uwaga: Tylko w celach testowych użyliśmy mrożonej dyni maślanej McKenzie ' s Southland.