Zupa z czarnej fasoli z ryżem i sherry
Zupa z czarnej fasoli z ryżem i sherry wymaga około 16 godzin od początku do końca. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,79 USD za porcję. To danie główne ma 560 kalorii , 23 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. 9 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka bulionu wołowego, mielonego tymianku, ryżu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 55% . Podobne przepisy obejmują Zupę z selera, nerkowców i sherry , Newburg z owoców morza (przegrzebki, krewetki i dorsz w sosie śmietanowym z sherry) i Stek z sosem z serem pleśniowym i sherry .
Instrukcje
Fasolę włóż do dużej miski i zalej kilkoma centymetrami wody.
Pozostawić na 8 godzin lub na całą noc.
Odcedź i opłucz fasolę, a następnie umieść ją w dużym garnku na średnim ogniu z bulionem wołowym, bulionem z kurczaka, szynką, cebulą, marchewką, pietruszką, czosnkiem i tymiankiem. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 6 do 8 godzin.
Przecedź zupę do dużego rondla, zachowując mieszankę fasoli.
Wyjmij szynkę i wyrzuć. Zmiksuj mieszankę fasoli w blenderze lub robocie kuchennym do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z odłożonym bulionem. Gotuj na małym ogniu przez 2 godziny. Dopraw solą i pieprzem.
W ostatnich 20 minutach gotowania zagotuj 2 1/2 szklanki wody w średnim rondlu. Dodaj ryż. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj 20 minut.
Wlej zupę do sześciu misek. Na wierzch dodaj ugotowany ryż, łyżkę sherry i posyp czerwoną cebulą.