Zupa z czarnej fasoli z ryżem i sherry wymaga około 16 godzin od początku do końca. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,79 USD za porcję. To danie główne ma 560 kalorii , 23 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. 9 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka bulionu wołowego, mielonego tymianku, ryżu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 55% . Podobne przepisy obejmują Zupę z selera, nerkowców i sherry , Newburg z owoców morza (przegrzebki, krewetki i dorsz w sosie śmietanowym z sherry) i Stek z sosem z serem pleśniowym i sherry .
Instrukcje
1
Fasolę włóż do dużej miski i zalej kilkoma centymetrami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
2
Pozostawić na 8 godzin lub na całą noc.
3
Odcedź i opłucz fasolę, a następnie umieść ją w dużym garnku na średnim ogniu z bulionem wołowym, bulionem z kurczaka, szynką, cebulą, marchewką, pietruszką, czosnkiem i tymiankiem. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 6 do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
6 Małych Ziemniaków Odmiany Yukon Gold, Pokrojonych W Bardzo Cienkie Plasterki
Starty Ser Pecorino
1 Opakowanie Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młode Ziemniaki Lub Młode Ziemniaki Yukon Gold
4
Przecedź zupę do dużego rondla, zachowując mieszankę fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa Mielona I Kolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filety Z Pstrąga, Bez Ości, Osuszone
5
Wyjmij szynkę i wyrzuć. Zmiksuj mieszankę fasoli w blenderze lub robocie kuchennym do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z odłożonym bulionem. Gotuj na małym ogniu przez 2 godziny. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przekrojony Na Pół W Poprzek (motyl, Przecięty Na Pół)