Zupa z czarnej fasoli z Mojo

Zupa z czarnej fasoli z Mojo
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do swojego repertuaru, zupa z czarnej fasoli z Mojo może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 10. Za $1.1 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 404 kalorii, 20g białka, oraz 21g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, oregano, czosnku i żeberek wieprzowych. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 8 godzin i 20 minut. Z łyżką ocena 46%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa z czarnej fasoli z Mojo, Kubańskie burgery Mojo z czarną fasolą i ryżem ze Slaw + Tostony czosnkowe, oraz Mojo marynowany kurczak z grillowanymi fioletowymi ziemniakami i zwęgloną kukurydzą i salsą z czarnej fasoli z grillowaną tortillą z mąki.

Instrukcje

1
Umieść czarną fasolę, żeberka wieprzowe, wodę, rum, połówki główki czosnku, cebulę, sól, liście laurowe, oregano, kminek i zmiażdżoną czerwoną paprykę w powolnej kuchence; przykryj i gotuj na niskim poziomie, aż fasola zmięknie, a mięso spadnie z kości żeber, około 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
2
Usuń żeberka z zupy. Używając ręcznego blendera zanurzeniowego, częściowo zmiksuj zupę, aż będzie kremowa, ale nadal będzie miała konsystencję z całych ziaren. (Lub zmiksuj połowę zupy w blenderze i wymieszaj z powrotem w powolnej kuchence.) Wyciągnij mięso z kości żeber, rozdrabniając je na duże kawałki i wymieszaj z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Umieść czosnek i oliwę z oliwek w małej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej i mikrofaluj na wysokim poziomie, aż czosnek będzie złoty, 1 do 2 minut. Dodaj sok z limonki, kolendrę i sól i odstaw na bok, aż będą gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Kadzi zupę do rozgrzanych misek i skropić każdą porcję mojo. Podaj Pozostałe mojo.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia11
Magazyn