Zupa z czarnej fasoli z Mojo

Zupa z czarnej fasoli z Mojo
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do swojego repertuaru, zupa z czarnej fasoli z Mojo może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 10. Za $1.1 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 404 kalorii, 20g białka, oraz 21g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, oregano, czosnku i żeberek wieprzowych. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 8 godzin i 20 minut. Z łyżką ocena 46%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa z czarnej fasoli z Mojo, Kubańskie burgery Mojo z czarną fasolą i ryżem ze Slaw + Tostony czosnkowe, oraz Mojo marynowany kurczak z grillowanymi fioletowymi ziemniakami i zwęgloną kukurydzą i salsą z czarnej fasoli z grillowaną tortillą z mąki.

Instrukcje

1
Umieść czarną fasolę, żeberka wieprzowe, wodę, rum, połówki główki czosnku, cebulę, sól, liście laurowe, oregano, kminek i zmiażdżoną czerwoną paprykę w powolnej kuchence; przykryj i gotuj na niskim poziomie, aż fasola zmięknie, a mięso spadnie z kości żeber, około 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
2
Usuń żeberka z zupy. Używając ręcznego blendera zanurzeniowego, częściowo zmiksuj zupę, aż będzie kremowa, ale nadal będzie miała konsystencję z całych ziaren. (Lub zmiksuj połowę zupy w blenderze i wymieszaj z powrotem w powolnej kuchence.) Wyciągnij mięso z kości żeber, rozdrabniając je na duże kawałki i wymieszaj z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Umieść czosnek i oliwę z oliwek w małej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej i mikrofaluj na wysokim poziomie, aż czosnek będzie złoty, 1 do 2 minut. Dodaj sok z limonki, kolendrę i sól i odstaw na bok, aż będą gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Kadzi zupę do rozgrzanych misek i skropić każdą porcję mojo. Podaj Pozostałe mojo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia11
Magazyn