Zupa z czarnej fasoli z chrupiącymi tortillami

Zupa z czarnej fasoli z chrupiącymi tortillami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 14g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś fasolę, kolendrę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tortille w sosie z Czarnej Fasoli, Enfrijoladas (tortille kukurydziane w sosie z Czarnej Fasoli), oraz Crispy Black Bean Pan Tacos.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzać 1/2 cala oleju roślinnego na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 35
Dodać tortille i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż będą chrupiące i lekko złociste, o 1 1/2 protokół. Używając łyżki z rowkiem, przenieś tortille na ręczniki papierowe, aby osuszyć; doprawić solą.
W średnim garnku do zupy podgrzać 2 łyżki oleju używanego do smażenia tortilli.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać kminek i gotować przez 1 minutę.
Dodać fasolę i ich płyn i 1 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół. Wymieszać 1 łyżkę kolendry i doprawić solą i pieprzem. Kadzi zupę do miski i top z kilku tortillas.
Posypać pozostałą 1 łyżką kolendry i służyć.