Zupa Z Czarnej Fasoli

Zupa Z Czarnej Fasoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z Czarnej Fasoli. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 633 kalorie, 27g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 2198 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać chile proszek, soda oczyszczona, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać czarną fasolę można śledzić to danie główne z Deser z czarnej fasoli i słodkich ziemniaków jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Zupa Z Czarnej Soczewicy I Czarnej Fasoli, Zupa Z Czarnej Fasoli, oraz Zupa Z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Umieść fasolę i szynkę w garnku o grubym dnie 4-ćwiartkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj 5 szklanek wody, liści laurowych, soli i sody oczyszczonej. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego gotować. Przykryć i niech gotować 1 godzinę 15 minut do 1 godziny 30 minut, aż fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Usunąć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Usuń szynkę hock z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Mięso szynki odciąć od kości i pokroić na małe kawałki wielkości kęsa, odstawić.2podczas gotowania fasoli, rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku o grubym dnie 8-quart na średniej wysokości, aż olej będzie gorący,ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodać cebulę, seler, marchew, słodkie ziemniaki i 1/2 łyżeczki soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zbrązowieje i zmięknie, o 10-15 protokół. Zmniejszyć ogień do medium, dodać kminek, chili w proszku i czosnek, gotować przez dodatkowe 2 minuty, stale mieszając.3once fasola jest delikatna, dodaj fasolę, ich płyn do gotowania, bulion z kurczaka, melasę i paprykę. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 20 do 30 minut.4
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
4 filiżanki zupy (około połowy) wyjąć do blendera. Czysty, aż będzie gładki i powróci do garnka z zupą. (Może być konieczne czyszczenie zupy w mniejszych porcjach, w zależności od wielkości blendera. Nie napełniaj blendera więcej niż w połowie i przytrzymaj pokrywkę podczas mieszania.) Lub użyj miksera zanurzeniowego, aby oczyścić tylko połowę zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodać kawałki szynki do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
9
Dodaj 3 łyżki soku z limonki. Dostosuj przyprawy. Jeśli na słodką stronę, dodaj trochę więcej soku z limonki. Sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Podawać z dodatkami.Zauważ, że zupa może nadal gęstnieć. Jeśli chcesz, aby był cieńszy, po prostu dodaj trochę wody do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)

Składniki

6krewetki i żyłkiAwokado, obrane i posiekaneAwokado, obrane i posiekane0Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew, posiekana drobnomarchew, posiekana drobno1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżeberko selera, posiekane drobnożeberko selera, posiekane drobno4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka (dodać 2 łyżeczki soli, jeśli używasz niesolonego bulionu)bulion z kurczaka (dodać 2 łyżeczki soli, jeśli używasz niesolonego bulionu)2Batoniki toffi Heathchile proszekchile proszek4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweFunt suszonej czarnej fasoli (około, opłukane, moczone w 4 kwarty wody przez noc lub 6 godzin, odsączoneFunt suszonej czarnej fasoli (około, opłukane, moczone w 4 kwarty wody przez noc lub 6 godzin, odsączone6krewetki i żyłkiPosiekana świeża kolendraPosiekana świeża kolendra41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone12 łyżeczki czosnku w proszkukminek mielonykminek mielony33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z limonki (może zastąpić sok z cytryny)sok z limonki (może zastąpić sok z cytryny)12 łyżeczki czosnku w proszku4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1czerwona papryka, grubo posiekanaczerwona papryka, grubo posiekana1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek6krewetki i żyłkiSólSól4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szynka wędzonaszynka wędzona6krewetki i żyłkiKwaśna śmietanaKwaśna śmietana1( bakłażany)słodki ziemniak, posiekany na kawałki 1/2 cala (2 szklanki, posiekane) (może zastąpić 2 duże marchewki)słodki ziemniak, posiekany na kawałki 1/2 cala (2 szklanki, posiekane) (może zastąpić 2 duże marchewki)1Średnia żółta cebula, posiekanaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweduża żółta cebula, posiekana drobnoduża żółta cebula, posiekana drobno
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia70
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn