Zupa Z Czarnej Fasoli

Zupa Z Czarnej Fasoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z Czarnej Fasoli. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 633 kalorie, 27g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 2198 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać chile proszek, soda oczyszczona, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać czarną fasolę można śledzić to danie główne z Deser z czarnej fasoli i słodkich ziemniaków jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Zupa Z Czarnej Soczewicy I Czarnej Fasoli, Zupa Z Czarnej Fasoli, oraz Zupa Z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Umieść fasolę i szynkę w garnku o grubym dnie 4-ćwiartkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj 5 szklanek wody, liści laurowych, soli i sody oczyszczonej. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego gotować. Przykryć i niech gotować 1 godzinę 15 minut do 1 godziny 30 minut, aż fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Usunąć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Usuń szynkę hock z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Mięso szynki odciąć od kości i pokroić na małe kawałki wielkości kęsa, odstawić.2podczas gotowania fasoli, rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku o grubym dnie 8-quart na średniej wysokości, aż olej będzie gorący,ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać cebulę, seler, marchew, słodkie ziemniaki i 1/2 łyżeczki soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zbrązowieje i zmięknie, o 10-15 protokół. Zmniejszyć ogień do medium, dodać kminek, chili w proszku i czosnek, gotować przez dodatkowe 2 minuty, stale mieszając.3once fasola jest delikatna, dodaj fasolę, ich płyn do gotowania, bulion z kurczaka, melasę i paprykę. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 20 do 30 minut.4
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
4 filiżanki zupy (około połowy) wyjąć do blendera. Czysty, aż będzie gładki i powróci do garnka z zupą. (Może być konieczne czyszczenie zupy w mniejszych porcjach, w zależności od wielkości blendera. Nie napełniaj blendera więcej niż w połowie i przytrzymaj pokrywkę podczas mieszania.) Lub użyj miksera zanurzeniowego, aby oczyścić tylko połowę zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodać kawałki szynki do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
9
Dodaj 3 łyżki soku z limonki. Dostosuj przyprawy. Jeśli na słodką stronę, dodaj trochę więcej soku z limonki. Sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Podawać z dodatkami.Zauważ, że zupa może nadal gęstnieć. Jeśli chcesz, aby był cieńszy, po prostu dodaj trochę wody do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)

Składniki

6trochę posiekanej cukiniiAwokado, obrane i posiekaneAwokado, obrane i posiekane0warzywo (np. szpinak)1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew, posiekana drobnomarchew, posiekana drobno1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżeberko selera, posiekane drobnożeberko selera, posiekane drobno4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka (dodać 2 łyżeczki soli, jeśli używasz niesolonego bulionu)bulion z kurczaka (dodać 2 łyżeczki soli, jeśli używasz niesolonego bulionu)2warzywo (np. szpinak)chile proszekchile proszek4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweFunt suszonej czarnej fasoli (około, opłukane, moczone w 4 kwarty wody przez noc lub 6 godzin, odsączoneFunt suszonej czarnej fasoli (około, opłukane, moczone w 4 kwarty wody przez noc lub 6 godzin, odsączone6trochę posiekanej cukiniiPosiekana świeża kolendraPosiekana świeża kolendra41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1porcja startego parmezanukminek mielonykminek mielony3Spód: okruszki z herbatników grahamsok z limonki (może zastąpić sok z cytryny)sok z limonki (może zastąpić sok z cytryny)1porcja startego parmezanu4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej4Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1czerwona papryka, grubo posiekanaczerwona papryka, grubo posiekana1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala6trochę posiekanej cukiniiSólSól454papryka habaneroszynka wędzonaszynka wędzona6trochę posiekanej cukiniiKwaśna śmietanaKwaśna śmietana1( bakłażany)słodki ziemniak, posiekany na kawałki 1/2 cala (2 szklanki, posiekane) (może zastąpić 2 duże marchewki)słodki ziemniak, posiekany na kawałki 1/2 cala (2 szklanki, posiekane) (może zastąpić 2 duże marchewki)1Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweduża żółta cebula, posiekana drobnoduża żółta cebula, posiekana drobno
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia70
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn