Zupa z cukinii i rukoli
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Zupa z cukinii i rukoli może być świetnym przepisem, aby spróbować. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, cukinię, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa z cukinii i maślanki z pesto z rukoli, Zupa z cukinii i rukoli z 10-dniowej diety Detox Dr Hyman, oraz Wiosenny makaron z cukinią z groszkiem, porami i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać posiekaną cebulę i nitki szafranu i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, 7 protokół.
Dodać cukinię i bulion z kurczaka i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować na małym ogniu, aż cukinia będzie miękka, 10 protokół.
Dodać rukolę i gotować przez 5 minut dłużej.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść cebulę, cukinię i rukolę do blendera.
Dodać śmietanę i 1/2 szklanki bulionu i puree, aż będzie gładka. Przecier wrzucić do rondla i doprawić solą i pieprzem. Delikatnie podgrzać zupę i kadzi do miski.