Zupa Z Cukinii
Need a zupa bezglutenowa, bezmleczna i wegetariańska? Zupa z cukinii może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 14 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz fasolę cannellini, cukinię, przyprawiony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa krem z cukinii z chipsami z cukinii, Zupa Z Cukinii, oraz Zupa z cukinii grochowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć posiekany seler i cebulę w gorącej oliwie z oliwek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 8 minut lub do miękkości.
Dodać cukinię i kolejne 4 składniki. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 10 minut lub aż cukinia jest miękka.
Wyjąć z ognia i odstawić na 20 minut.
Proces zupy, partiami, w blenderze lub robocie kuchennym 30 sekund lub do gładkiej. Powrót zupy do pieca holenderskiego, i gotować na średnim ogniu 5 minut lub do dokładnie ogrzane.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: zupę można również przetwarzać za pomocą ręcznego blendera zanurzeniowego bezpośrednio w holenderskim piekarniku.