Zupa z ciecierzycy, chleba i porów z Harissą i jogurtem
Zupa z ciecierzycy, chleba i porów z Harissanem i jogurtem to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 354 kalorie, 14g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na $2.29 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz pietruszkę z płaskim liściem, pory, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Spróbuj Pikantna harissa, bakłażan i zupa z ciecierzycy, Zupa Z Ciecierzycy, Pora I Parmezanu, oraz Kremowa Zupa Z Pora I Jogurtu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń korzenie, zewnętrzne liście i wierzchołki z porów, pozostawiając białe i jasnozielone części każdego poru.
Każdy por przeciąć na pół wzdłuż.
Każdą połowę pokroić w poprzek na cienkie plasterki. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj pory na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodać kminek i czosnek; gotować przez 1 minutę.
Dodać bulion z kurczaka i ciecierzycę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i gotuj na wolnym ogniu 15 minut. Natkę pietruszki wymieszać.
Umieść około 2/3 szklanki chleba w każdej z 6 misek; Chochla około 1 1/3 szklanki zupy nad każdą porcją.
Połącz 3/4 szklanki zwykłego jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu i 6 łyżeczek harissy w małej misce. Do każdej porcji dodać 2 łyżki mieszanki jogurtu.