Zupa z białej fasoli z kalafiorem
Zupa z białej fasoli z kalafiorem może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 12. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, Tajskie chiles, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Z Białej Fasoli, Kalafiora I Boczku, Dymny Dip z kalafiora i białej fasoli, oraz Sałatka Z Kalafiora, Białej Fasoli I Fety dla podobnych receptur.
Instrukcje
W bardzo dużym rondlu, połączyć fasolę lima z 8 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj liście laurowe i gałązki tymianku i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż woda prawie się wchłonie, około 1 1/2 godziny.
Dodaj pozostałe 11 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie bardzo miękka, o 2 godziny dłużej.
Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, 3 protokół.
Dodać kalafior i gotować, mieszając, aż dobrze pokryte czosnkiem i po prostu zaczyna mięknąć, 3 protokół.
Dodać mąkę i wrzucić do herbu. Wymieszać kalafior do zupy, przykryć częściowo i nadal gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kalafior będzie miękki, 15 minut.
Tymczasem na małej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać szalotki i posiekany tymianek i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż zmięknie, o 6 protokół.
Dodać kminek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę. Mieszamy do zupy, doprawiamy solą i pieprzem.
W małej misce, wymieszać sos rybny z chiles. Wyrzuć liście laurowe i gałązki tymianku i wrzuć zupę do miski.