Zupa z białej fasoli z endywią

Zupa z białej fasoli z endywią
Zupa z białej fasoli z endywią zajmuje około 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 458 kalorii , 46 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pomidory w puszce, fasolę cannellini, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 88% . Ta ocena jest doskonała. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Escarole & Beans , Udka z kurczaka z imbirem, czosnkiem i limonką z sałatką z endywii i Zupa z kurczaka, kiełbasy z białej fasoli i kapusty .

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Dodaj cebulę i czosnek; smaż i mieszaj, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj bulion, pomidory, włoską przyprawę i płatki papryki; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
4 średnie Czerwone Pomidory4 średnie Czerwone Pomidory
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4
Dodaj orzo i endywię. Zagotuj i gotuj 12–14 minut lub do momentu, aż orzo będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
5
Dodaj fasolę; podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
6
Posyp porcje serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn