Zupa z żołędzi i jabłek

Zupa z żołędzi i jabłek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać Acorn Squash i zupa jabłkowa spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten przepis od Betty Crocker ma 3 fanów. Mieszanka liści bazylii, liści tymianku, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa Acorn Squash & Apple, Słodka Zupa Z Żołędzi I Jabłek, oraz Slow-Cooker Acorn Squash and Apple Soup for # SundaySupper dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 350°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój squasha na pół; usuń nasiona i włókna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
NasionaNasiona
3
Miejsce squash, Wyciąć Boki do góry, w prostokątnej patelni, 13 x 9 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlać wodę do patelni do głębokości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec odkryte około 40 minut lub do miękkości. Ostudzić; usunąć miąższ ze skórki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Masło rozpuścić w ciężkim 3-litrowym rondlu na średnim ogniu. Cebulę ugotować na maśle 2 do 3 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będzie chrupiąca-miękka. Wymieszać z jabłkami, tymiankiem i bazylią. Gotować 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
BazyliaBazylia
BulionBulion
CebulaCebula
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Ogrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło tolow. Gotować na wolnym ogniu 30 minut.
8
Wyjąć 1 szklankę jabłek z łyżką szczelinową; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
Umieść jedną trzecią pozostałej mieszanki jabłek i squasha w blenderze lub robocie kuchennym. Przykryć i zmiksować na średniej prędkości około 1 minuty lub do gładkiej; wlać do miski. Nadal mieszaj w małych partiach, aż cała zupa zostanie puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Powrót mieszanej mieszaniny i 1 szklanka zarezerwowane jabłka do rondla. Wymieszać w pół na pół, gałkę muszkatołową, sól i pieprz; podgrzewać do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn