Powolna włoska zupa z kurczaka z soczewicą jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 308 kalorii, 29g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Mieszanka pomidorów w puszkach, papryka, cukinia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Zupa Włoska Z Kurczakiem I Soczewicą, Weight Watchers włoska zupa wołowa z soczewicą, oraz Wolnowar Włoski Rosół.
Instrukcje
1
Usuń tłuszcz z kurczaka. W 3 1/2 - do 4-quart powolnej kuchence, wymieszać cebulę, cukinię, marchew, soczewicę, bulion, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Soczewica
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
2
Dodaj kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Przykryć; gotować na małym ogniu od 5 do 6 godzin.
4
Wyjąć kurczaka z wolnej kuchenki. Użyj 2 widelców, aby wyciągnąć kurczaka na strzępy. Powrót kurczaka do powolnej kuchenki. Wymieszać z grzybami i pomidorami. Przykryć; gotować na małym ogniu ustawienie około 15 minut dłużej lub aż dokładnie ogrzane.
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.