Zupa wołowa z pomidorami i selerem naciowym z małymi Ptysiami
Zupa wołowa z pomidorów i selera z drobnymi Ptysiami to bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 250 kalorii, 13g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz bulion cielęcy, polędwicę mieloną, dekoruj: liście selera i pomidory oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ptysie Z Ciasta Choux, Ptysie Z Ciasta Choux, oraz Pâte à Choux"ptysie" dla podobnych receptur.
Instrukcje
Białka ubić w dużej misce do spienienia i dodać skorupki. Oddzielnie pulsuj pomidory i seler w robocie kuchennym, aż grubo posiekasz, a następnie dodaj do białek.
Ubić wołowinę, sól i pieprz.
Podgrzać bulion cielęcy, jeśli jest galaretowany, w 4-kwartowym ciężkim rondlu, aż stanie się płynny, a następnie ubić mieszankę wołową.
Podgrzać na umiarkowanie wysokim ogniu, stale mieszając i skrobając dno drewnianą łyżką, aby zapobiec przyklejaniu się białka jaj, aż wywar dojdzie do gotowania na wolnym ogniu (zajmie to około 20 minut). Zmniejszyć ciepło i delikatnie gotować bulion, bez mieszania, aż wszystkie zanieczyszczenia wzrośnie do powierzchni i tworzą skorupę, a bulion pod spodem jest jasne, o 30 minut.
Bulion z kadzi ze skórką na duże sito wyłożone podwójną grubością zwilżonych ręczników papierowych ustawionych na dużej misce i niech wszystkie ciecze spłyną. (Jeśli ciecz nie spłynie całkowicie, dotknij krawędzi sita wielokrotnie metalową łyżką, aby pomóc spuścić.) Bulion powinien być całkowicie przejrzysty; jeśli nie, powtórz procedurę z czystymi, zwilżonymi ręcznikami papierowymi. Wyrzucić ciała stałe.
Przed podaniem doprowadzić consommé do wrzenia i doprawić solą. Chochla do misek i góry z profiteroles i ozdoby.