Zupa wołowa, grzybowa i jęczmienna
Zupa wołowa, grzybowa i jęczmienna to bezmleczne przepis z 10 porcjami. Ta zupa ma 214 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, olej roślinny, grzyby cremini i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 214 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 42%. Podobne przepisy to Zupa grzybowa, jęczmienna i wołowa, Zupa z pieczonej wołowiny, pieczarek i jęczmienia, oraz Niedzielne Kolacje: Wołowina + Pieczarkowa Zupa Jęczmienna.
Instrukcje
Suszone grzyby moczyć we wrzącej gorącej wodzie w misce, aż zmiękną, około 20 minut.
Odcedzić na sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem ustawionym nad miską i zarezerwować płyn do namaczania. Grzyby opłukać, osuszyć i drobno posiekać.
Przynieś namoczone grzyby, płyn do namaczania, żeberka, sól, pieprz i pozostałe 8 szklanek wody do wrzenia w garnku 6 - do 8-kwartowym, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, odtłuszczające pianę, aż mięso będzie po prostu miękkie, około 1 godziny.
Żeberka przełożyć łyżką szczelinową na deskę do krojenia, aby ostygły, zastrzegając bulion.
Podczas simmers mięsa, gotować cebulę, marchew, seler, i creminis w oleju w 12-calowej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, 15 do 20 protokół. Wymieszać jęczmień i gotować, mieszając, 1 minutę.
Odrzuć kości, tłuszcz i chrząstkę z mięsa, a następnie pokrój mięso na kawałki 1/2 cala i dodaj do bulionu wraz z mieszaniną jęczmienia. Dusić, odkryte, aż jęczmień będzie miękki, o 40 protokół. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni, następnie wymieszać z koperkiem i solą do smaku.
Zupę bez koperku można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Przed ponownym podgrzaniem Usuń zestalony tłuszcz.