Zupa warzywna z wołowiną i jęczmieniem

Zupa warzywna z wołowiną i jęczmieniem
Jeśli masz około 7 godzin i 45 minut do spędzenia w kuchni, zupa warzywna z jęczmieniem i wołowiną może być niesamowitym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 363 kalorie , 26 g białka i 9 g tłuszczu . Za 1,27 dolara za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga kukurydzy, ziemniaków, wody i pomidorów w puszce. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Jest idealny na zimę . Dobrze sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 71% . Ta ocena jest całkiem dobra. Zupa wołowa z jęczmieniem w wolnowarze ,kurczak z orzeszkami piniowymi i warzywami z jęczmieniem perłowym i zupa grzybowa z jęczmieniem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj sól, cebulę w proszku i czosnek w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego
RamięRamię
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Dodaj wołowinę i wymieszaj, aby pokryć. Na dużej patelni zrumień wołowinę na oleju, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przełożyć do wolnowaru o pojemności 5 lub 6 qt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4
Dodaj wodę, ziemniaki, marchewki, seler, cebulę i bulion. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5-6 godzin lub do momentu, aż mięso i warzywa będą prawie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Groszek Goya®Groszek Goya®
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Dodaj kukurydzę, pomidory, groszek, sok pomidorowy, jęczmień, sól i pieprz; przykryj i gotuj przez kolejne 2 godziny lub do momentu, aż jęczmień będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn