Zupa Udon z krewetkami

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Udon zupa z krewetkami spróbować. Na 4,13 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 486 kalorii, 40g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz makaron jumbo udon, mieszankę grzybów, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Jeden garnek krewetki i Udon miski, Yaki Udon Z Krewetkami, oraz Smażony Udon Z Suszonymi Krewetkami.
Instrukcje
Wytrzyj kombu czystą szmatką; Wytnij arkusz wzdłuż na 3-calowe kawałki.
Kombu umieścić w dużym rondlu na średnim ogniu; przykryć 2 litrami zimnej wody.
Podgrzać mieszaninę do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować). Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.
Zdjąć z ognia; wyrzucić kombu. Wymieszać w bonito i imbir; odstawić 10 minut lub aż bonito tonie. Przecedzić przez durszlak wyłożony gazą nad miską; wyrzucić ciała stałe.
Wytrzyj patelnię do czysta. Powrót bulionu na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Wymieszać grzyby; odstawić 20 minut. Przecedzić mieszaninę przez durszlak wyłożony gazą nad miską, zastrzegając grzyby i bulion. Wytrzyj patelnię do czysta. Powrót bulionu na patelnię; doprowadzić do duszenia. Grubo posiekać grzyby.
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.
Cebulę pokroić na 1-calowe kawałki; każdy kawałek pokroić na pół wzdłuż.
Pokrój kawałki cebuli wzdłuż na cienkie paski.
Połącz cukier, sos sojowy i ocet w małej misce, dobrze mieszając.
Dodaj krewetki do bulionu; cook 1 minute. Wymieszać grzyby; gotować 30 sekund.
Wyjąć z ognia; wymieszać z mieszaniną octu.
Umieść około 1 szklanki makaronu w każdej z 4 misek; top z 2 szklanki mieszanki bulionu. Podziel paski cebuli równomiernie między miseczki.