Zupa Tortilla z fasolką Pinto
Zupa Tortilla z fasolą Pinto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,62 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Jeśli masz czosnek, cebula, liście jarmużu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Z Fasoli Pinto, Pieczonej Papryki I Jarmużu, Wegetariańska zupa Tortilla z czarną fasolą, oraz Gruba zupa Tortilla z czarną fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu. Spryskać lekko oliwą z oliwek (Opcjonalnie) i dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając często, aż zacznie brązowy, 4 do 6 protokół.
Wlać wszystko do blendera wraz z proszkiem chipotle i proces do gładkiej. Przywrócić garnek do średniego ciepła. Na gorąco dodajemy puree i mieszamy prawie stale aż do zgęstnienia do konsystencji pasty pomidorowej, około 6 minut. (Uwaga-uwaga na gorące, bulgoczące "erupcje"!)
Dodaj bulion, wodę, oregano (jeśli używasz) i odsączoną fasolę pinto. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dostosować ciepło do utrzymania gotować. Dusić 30 minut. Podczas gotowania zupy, przygotować tortille. Rozgrzej piekarnik do 191°.
Każda tortilla przeciąć na pół (można zrobić w stosie, jeśli masz ostry nóż). Następnie przetnij każdą połowę na paski o szerokości 1/4 cala.
Ułożyć paski w jednej warstwie na blasze do pieczenia i w razie potrzeby posypać solą.
Piec około 15 minut, mieszając co 5 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia, aż zupa będzie gotowa.
Dodaj szpinak (lub chard lub jarmuż) do zupy i doprawić solą do smaku, w zależności od zasolenia bulionu. Gotować, mieszając, aż warzywa zwiędną, około 2 minut na szpinak, dłużej na chard lub jarmuż. Kadzi zupę do 6 miski zupy. Podziel awokado i chipsy tortilla między miseczki.
Podawać na ciepło, z limonką.