Zupa Tortilla z chili i pomidorów wymaga z grubsza 75 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 2353 kalorii, 58g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 5,73 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. 65 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz ząbki czosnku, olej roślinny, epazote i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Zupa Tortilla z Chiles i pomidorami, Zupa Tortilla z kurczakiem z Chiles, oraz Zupa Tortilla ze smażonymi Chilami Pasilla.
Instrukcje
1
Toast chiles na suchej patelni ciężkiej (Nie nonstick) na średnim ogniu, obracając szczypcami, aż giętkie i lekko zmienione w Kolorze, o 30 sekund. Grubo pokruszyć 1 pasilla chile i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Pasilla
Papryka Chili
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szczypce
2
Przecier pomidory, cebula, czosnek, chiles de á: rbol (w tym nasiona) i pozostałe 3 chiles pasilla z 1/2 szklanki wywaru w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Papryka Chili
Czosnek
Cebula
Nasiona
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Smalec rozgrzać w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu, aż się połyśnie, następnie gotować purée, często mieszając, aż zmniejszy się o połowę i zacznie przyklejać się do garnka, 15 do 20 minut. Wymieszać w pozostałych 7 1/2 szklanki bulion, epazote, i 1 łyżeczka soli, następnie dusić, odkryte, 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Epazote
Stado
Smalec
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Podczas simmers zupa, podgrzać 1 calowy olej do 177° w głębokim 10-calowej patelni ciężkiej, następnie smażyć placki tortilla, garść na raz, aż złoty, 30 do 45 sekund na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Zupa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Przełóż łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć i lekko doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
6
Tortille i awokado podzielić między miski zupy i chochli w zupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Awokado
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
7
Posypać serem, skropić cremą, a top z pokruszonym chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Papryka Chili
Meksykańska Crema
1
* Zupę można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie). * Tortille można smażyć 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku. Podgrzać w piekarniku.* Możesz użyć niesolonych kupionych w sklepie chipsów tortilla zamiast domowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania