Zupa Tortilla może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 485 kalorii, 10g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz awokado, sodę oczyszczoną, tortille kukurydziane o średnicy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Zupa tortilla pieczona na ogniu z paskami tortilli Ancho, Zupa Tortilla, oraz Zupa Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przeciąć szczelinę w 1 długim boku każdego chile; wyciągnąć otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
2
Usuń nasiona i membrany; naciśnij chiles płasko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Nasiona
3
Pokrój pasilla chiles na paski 1x1 / 4-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
4
Pokrój 6 tortilli na paski 1x1 / 4-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
5
Ciepło 2/3 olej puchar w ciężkich patelni średnich na średnim ogniu, aż bardzo gorąco. Praca w partiach, dodać paski tortilla na patelni; wrzucić, aż chrupiące i złoty, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś Paski Na Ręczniki papierowe. Po kolei smażyć 6 całych tortilli na oleju, aż będą złote i prawie chrupiące, około 30 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski Tortilla
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Patelnia
6
Transfer na ręczniki papierowe. Praca w partiach, dodać guajillo chiles na patelni; naciśnij szpatułką, aż chiles zaczną blister, o 10 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Guajillo
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
Szpatułka
7
Transfer na ręczniki papierowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
8
Dodaj pasilla chile paski na patelni; wymieszać 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Pasilla
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
10
Pomidory i kolejne 5 składników Połącz w dużym dużym garnku. Grubo pokruszyć całe tortille, a następnie guajillo chiles do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż woda jest prawie wchłaniany i chiles są miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 6 protokół. Pracując w 3 partiach, mieszamy puree w blenderze do uzyskania gładkości, dodając 1/4 szklanki bulionu do każdej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Guajillo
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Pomidor
Papryka Chili
Bulion
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Garnek
11
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
12
Dodaj mieszankę pomidorową; mieszaj, aż będzie gęsta i głębsza w Kolorze, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
13
Dodać 3 1/4 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia. Dusić 8 minut do opracowania smaków. Doprawić solą.