Zupa szparagowa z pieczoną szalotką i smalcem
Zupa szparagowa z pieczoną szalotką i smalcem może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką wodę, sól i pieprz, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane Szparagi Ze Świeżymi Favasami I Smalcami, Cytrynowe frytki z kurczaka z szalotką i smalcem, oraz Szparagi Pieczone Z Szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz cebulę, czosnek i 2 łyżki oleju i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż zmiękną, około 5 minut.
Dodać szparagi i gotować przez 5 minut, mieszając.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i gotować, aż szparagi są bardzo miękkie, o 30 protokół.
W misce moczyć Smalce w gorącej wodzie, aż zmiękną, o 20 protokół. Wirować, aby usunąć wszelkie ziarna; odcedzić i posiekać.
W talerzu ciasto, wrzucić Smalce, szalotki, pozostałe 1/2 łyżki oleju i szczypta soli i pieprzu.
Piec przez około 15 minut, lub aż szalotki są zmiękczone i lekko rumiane.
Pracując partiami, puree zupę w blenderze. Odstawić zupę do rondla i doprawić solą i pieprzem. Kadzi do talerzy zupy, udekorować mieszaniną grzybów i podawać.