Zupa szparagowa z kremem Parmezanowym

Zupa szparagowa z kremem Parmezanowym
Zupa szparagowa z kremem Parmezanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 381 kalorii, 28g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.49 za porcję. 56 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, wodę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć całe jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Z Parmezanem Szparagowym, Zupa szparagowa z parmezanem, oraz Zupa ze świeżych szparagów z chipsami Parmezanowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś ser, śmietanę i mleko do wrzenia w małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Usuń z ciepła i strome, pokryte, 30 minut.
3
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przesmażoną śmietanę wlać przez bardzo drobne sito do miski, lekko naciskając na masę serową i odrzucając ją.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
W innej misce ubijamy całe jajko, żółtka, sól i biały pieprz, następnie w strumieniu dodajemy śmietanę, ubijając na gładką masę. Podziel się między dobrze maślane ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
JajkoJajko
KremKrem
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Ustaw ramekins na patelni do pieczenia i piec w gorącej kąpieli wodnej na środku piekarnika, aż centra kremów są całkowicie ustawione, 40 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Przełożyć ramekiny do stelaża i ostudzić 5 minut (nie pozostawiać dłużej do ostygnięcia, bo kremy przykleją się do ramekinów).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
Pokrojony por umyć w misce z zimną wodą, następnie wyjąć i dobrze odcedzić. Por, szalotkę, pieprz i 1/2 łyżeczki soli w maśle w 4-do 6-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż por zmięknie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
PieprzPieprz
WodaWoda
PorPor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
2
Dodać szparagi, bulion, i wody i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż szparagi jest po prostu miękkie, 10 do 12 protokół. Po 2-4 minutach wyjąć 6 końcówek szparagów, podzielić na pół i zachować do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
BulionBulion
WodaWoda
3
Zupa Purée w partiach w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć do dużej miski, a następnie przelać przez sito do oczyszczonego garnka. Wymieszać śmietanę, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku i podgrzewać na umiarkowanie małym ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
1
Pracując z 1 budyniem na raz, uruchom cienki nóż wokół krawędzi każdego, aby go poluzować, następnie odwróć miskę zupy nad ramekinem i odwróć budyń do miski. Powtórz z pozostałymi kremami. Kadzi zupę wokół kremu i udekorować zastrzeżone końcówki szparagów i parmezan loki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
ParmezanParmezan
BudyńBudyń
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
ChochlaChochla
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Zupę można przygotować 1 dzień wcześniej. Chłodne, odkryte, potem chłodne, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn