Zupa szparagowa i rampa z jogurtem
Szparagi i zupa rampa z jogurtem może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 343 kalorie, 11g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 6,1 USD za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka jogurtu, pieprzu, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szparagi i ser Pesto Mac N, Omlet z boczkiem ze szparagami i kozim serem, oraz Omlet Pesto ze szparagami i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij górny cal każdej łodygi szparagów. Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Przygotuj dużą lodową kąpiel.
Dodać końcówki szparagów i gotować do jasnozielonego i miękkie, o 1 minutę.
Przenieść do łaźni lodowej do ostygnięcia. Suszyć ostrożnie i rezerwy.
Dodać łodygi szparagów do wody i gotować, aż jasnozielony i miękkie, o 2 protokół.
Przenieś do lodowej kąpieli, aby się ochłodzić.
Schłodzone łodygi przełożyć do słoika blendera.
Odstawić 8 ramp (jeśli używasz szalotki, odstawić 2 całe pokrojone szalotki).
Rozgrzać 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu, aż pienienie ustąpi.
Dodać pozostałe rampy i doprawić solą i pieprzem. Gotować, często mieszając i podrzucając, do miękkości i lekko rumiane.
Przełożyć do słoika blendera.
Dodać bulion i jogurt do blendera. Mieszaj z dużą prędkością, aż do uzyskania całkowitej gładkości, zatrzymując się, aby zeskrobać boki i w razie potrzeby dolać wody, aż do uzyskania bogatej, soupy konsystencji.
Po uruchomieniu blendera powoli skropić oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie przecedzić przez drobny sitko siatkowe, jeśli pożądana jest gładsza konsystencja.
Przełożyć do średniego rondla i podgrzać, często mieszając. Gotowy do podania, wymieszać z sokiem z cytryny. Roztopić pozostałe masło na dużej patelni. Smażyć rampy i końcówki szparagów, aż lekko zbrązowieją, a następnie przenieść na talerz. Zupa z kadzi do indywidualnej miski.
Udekoruj smażonymi rampami, szparagami, posiekaną miętą i dodatkową mżawką oliwy z oliwek (bądź Hojny).