Zupa szparagowa
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Zupa szparagowa może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Ten przepis z BBC Good Food ma 218 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, masło, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Szparagowa Z Chrupiącymi Roladkami Szparagowymi, Zupa szparagowa, cytrynowa i Orzo, oraz Zupa Szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło i olej w dużymsaucepan do spienienia. Smażymy końcówki paragusa przez kilka minut, aby zmiękły.
Dodać szalotkę, łodyżki szparagów i czosnek i gotować przez 5-10 minut, aż do ugotowania, ale nadal jasne. Wymieszać przez szpinak, zalać wywar, doprowadzić do wrzenia, a następnie zmiksować blenderem ręcznym.Obficie przyprawić i dodać gorącą wodędo poluzowania w razie potrzeby. Chochle do misek i posypać szparagi końcówkami nad każdym.
Skropić oliwą z oliwek i podawać z chlebem na zakwasie, jeśli chcesz.