Zupa Stekowa

Zupa Stekowa
Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Zupa stekowa może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 541 kalorii, 28g białka, oraz 28g tłuszczu. Za 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka mielonego pieprzu, czosnku, marynowanych jalapenos i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sól, możesz podążać za tym daniem głównym z Przepis Na Obroty Jabłek jako deser. 24 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 95%. Ten wynik jest ogromny. Spróbuj Zupa Stekowa (Zupa Wołowa Warzywna), Zupa Stekowa, oraz Zupa Stekowa dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill do średnio-wysokiego. W małej misce wymieszaj kminek, czosnek w proszku, tymianek, sól i pieprz. Natrzyj mieszankę przypraw na wszystkie kawałki steku wraz z 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
PieprzPieprz
KminekKminek
StekStek
TymianekTymianek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Odstawić w temperaturze pokojowej na około 15 minut.
4
W międzyczasie w dużym garnku dodaj pozostałe 2 łyżki oleju i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj cebulę i smaż do miękkości, około 4 minut. Dodaj grzyby i czosnek i smaż, aż grzyby będą miękkie, w razie potrzeby dodając dodatkowy olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Wlać bulion, jalapenos i pokruszone pomidory. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, podczas gdy wołowina gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone PomidoryPokruszone Pomidory
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
BulionBulion
WołowinaWołowina
7
Na gorącym grillu obsmaż stek na złoty kolor z obu stron, około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Wyjmij z grilla na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Pokrój wołowinę w paski i wymieszaj z zupą wraz ze szpinakiem. Dopraw zupę do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WołowinaWołowina
ZupaZupa
10
Przełóż do misek do serwowania i posyp kupą kwaśnej śmietany i chipsów tortilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy TortillaChipsy Tortilla
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 28 dolarów za butelkę.
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
kawa, śliwka, granat
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn