Zupa Sherry i Brie
Sherry i Brie zupa może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 295 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera brie - skórka usunięta, sherry, grzyby, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj Zupa krabowa z Sherry, Zupa Selerowa Z Sherry, oraz Zupa krewetkowa z Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło lub margarynę rozpuścić w 3-litrowym rondlu na małym ogniu.
Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj, gotując, aż po prostu zacznie się złocić.
Dodać bulion i energicznie ubijać, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do duszenia. Odtłuścić pianę z góry i nadal gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2/3 jego pierwotnej ilości, a sos jest konsystencją ciężkiej śmietany.
Przecedzić przez drobne sito. Powrót sos na patelnię, i gotować na małym ogniu.
Dodać ser brie, gotować powoli, od czasu do czasu mieszając, aż ser się rozpuści.
Dodaj sherry i warzywa i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą al dente.
Rozgrzać śmietanę na małym ogniu i dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem.
Dekoruj świeżym szczypiorkiem lub cebulką.