Zupa serowa z brokułami i kalafiorem

Zupa serowa z brokułami i kalafiorem
Przepis na zupę brokułowo-kalafiorową z serem można przygotować w około 30 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 290 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 100 centów za porcję. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Udaj się do sklepu i kup kalafiory, granulat bulionu z kurczaka, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również zapiekanka z kalafiora i brokułów z serem camembert , zupa z kalafiora, pora i sera cheddar oraz zupa mojej siostry: kremowa zupa z dyni curry i kalafiora .

Instrukcje

1
W dużym rondlu gotuj kalafior, brokuły, cebulę i marchewkę na maśle przez 5 minut lub do momentu, aż warzywa będą chrupiąco-miękkie. Dodaj 1-1/4 szklanki mleka, bulionu, soli i pieprzu. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 5 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Opakowanie (8 Uncji) PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą1 Opakowanie (8 Uncji) PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wymieszaj mąkę i pozostałe mleko do uzyskania gładkiej konsystencji; dodaj do rondla. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia. Zmniejsz ogień; dodaj ser i mieszaj, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Podawać natychmiast.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Magazyn