Zupa serowa z brokułami i kalafiorem
Przepis na zupę brokułowo-kalafiorową z serem można przygotować w około 30 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 290 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 100 centów za porcję. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Udaj się do sklepu i kup kalafiory, granulat bulionu z kurczaka, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również zapiekanka z kalafiora i brokułów z serem camembert , zupa z kalafiora, pora i sera cheddar oraz zupa mojej siostry: kremowa zupa z dyni curry i kalafiora .
Instrukcje
W dużym rondlu gotuj kalafior, brokuły, cebulę i marchewkę na maśle przez 5 minut lub do momentu, aż warzywa będą chrupiąco-miękkie. Dodaj 1-1/4 szklanki mleka, bulionu, soli i pieprzu. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 5 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.
Wymieszaj mąkę i pozostałe mleko do uzyskania gładkiej konsystencji; dodaj do rondla. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia. Zmniejsz ogień; dodaj ser i mieszaj, aż się rozpuści.