Zupa Serowa
Zupa Cheesesteak zajmuje około 50 minut od początku do końca. Za 5,67 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 923 kalorie , 64 g białka i 59 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Jeśli masz pod ręką pieczoną wołowinę, cebulę, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 69 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 97% wyniku , co jest wynikiem niesamowitym. Wypróbuj Zupę Philly Cheesesteak , Zupę Philly Cheesesteak i Zupę Philly Cheesesteak, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku lub garnku o grubym dnie na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchewkę, nasiona selera i czosnek i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, około 3 minut.
Dodaj 1/3 szklanki mąki, sos Worcestershire i ostry sos; smażyć, od czasu do czasu mieszając, około 2 minut.
Dodaj bulion z kurczaka i 2 szklanki wody i zagotuj. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj, aż warzywa będą miękkie, około 20 minut.
W międzyczasie wrzuć kostki chleba z 1 łyżką oliwy z oliwek na blachę do pieczenia; doprawić solą i pieprzem.
Piec, aż będzie złocisty i chrupiący, około 7 minut; odłożyć na bok.
Zupę zmiksuj w blenderze na gładką masę. Wróć do garnka i zagotuj, następnie zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Do miski wrzuć cheddar, provolone i pozostałe 2 łyżki mąki; powoli wymieszaj mieszaninę serów z zupą, aż się rozpuści. Wróć do blendera i zmiksuj na gładkie puree.
Wlać z powrotem do garnka i doprowadzić do niskiego wrzenia; zdjąć z ognia.
Rozgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj wołowinę i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż się zrumieni, około 3 minut. Wymieszaj pepperoncini i pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Wlać zupę do misek; na wierzch połóż wołowinę, grzanki i natkę pietruszki.