Zupa selerowo-gruszkowa

Zupa selerowo-gruszkowa
Zupa z selera i gruszki może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 129 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, pietruszkę, gruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, Sałatka Z Selera, Gruszki I Rukoli, oraz Powoli pieczony brzuch wieprzowy z zacierem selerowo-gruszkowym.

Instrukcje

1
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać czosnek, szalotka, i cebula. Gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj seler, marchew, seler, ziemniaki i 1 szklankę bulionu warzywnego; gotuj i mieszaj, aż warzywa zostaną podgrzane, około 5 minut przed wlewaniem pozostałego bulionu. Doprawić pieprzem, estragonem, szałwią, tymiankiem i pietruszką; delikatnie wymieszać gruszki w mieszaninie; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WarzywaWarzywa
SelerSeler
EstragonEstragon
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MarchewMarchew
SelerSeler
PieprzPieprz
ZiemniakZiemniak
GruszkaGruszka
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3
Wyjmij zupę z ognia i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut; wymieszaj śmietanę z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
ZupaZupa
4
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku. Przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia8
Magazyn