Zupa rabarbarowo-Soczewicowa z Crème Fraîche
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Zupa rabarbarowo-Soczewicowa z Crème Fraîche może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.39 za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz rabarbar, pietruszkę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Zupa z soczewicy, marchwi i jarmużu z Creme Fraiche i koperkiem, Napole truskawkowo-rabarbarowe z lodami Creme Fraiche, oraz Tosty francuskie z kompot Rabarbarowo-Mango i Creme Fraiche są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wlać 1 1/2 szklanki wrzącej wody na soczewicy w małej misce; odstawić 10 protokół.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj marchew, seler, cebula, i pietruszka na patelni; smażyć przez 4 protokół.
Dodać rabarbar i smażyć przez 3 minuty.
Odcedzić soczewicę i dodać soczewicę do patelni. Wymieszać bulion z kurczaka i sól; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 minut lub aż soczewica są miękkie.
Wyjąć z ognia; ostudzić 5 minut.
Umieść 3 szklanki mieszanki soczewicy w blenderze lub robocie kuchennym.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę. Powrót puree mieszaniny do patelni; mieszać w pieprzu.
Połączyć posiekany koperek i crme frache w małej misce.
Na wierzchu zupy podawać mieszaninę crme frache; w razie potrzeby udekorować gałązkami koperku.