Zupa Puree of Green Things z komosą ryżową i przyprawą pieprzową

Zupa Puree of Green Things z komosą ryżową i przyprawą pieprzową
Zupa Puree of Green Things z komosą ryżową i przyprawą pieprzową to bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 278 kalorii. Za 2,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 6 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i kup paprykę, różyczki brokułów, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 94% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Podobne przepisy to Ciastka szpinakowo-komosowe z przyprawą paprykową, Ciastka szpinakowo-komosowe z przyprawą paprykową i Sałatka zielona z dressingiem z czerwonej papryki.

Instrukcje

1
Zagotuj komosę ryżową i 1 1/3 szklanki wody w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż komosa ryżowa będzie miękka, a woda zostanie wchłonięta, około 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W międzyczasie podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w dużym garnku do zupy na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę, pasternak i seler; gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut. Dodać brokuły, doprawić solą i smażyć kilka minut, aż brokuły ściemnieją i zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wlej 1/4 szklanki wody i kontynuuj gotowanie, aż brokuły będą ugotowane. Gdy zmięknie, dodaj zieloną cebulę, sałatę, szpinak, czosnek i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Gdy zupa się gotuje, przygotuj dekoracje, podgrzewając żeliwną patelnię grillową na średnim ogniu. Wymieszaj paprykę i połówki szalotki z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek i posyp solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
5
Umieścić na gorącej patelni grillowej i smażyć, aż lekko się zarumieni i będzie miękka, raz obracając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
6
Zdjąć z patelni, posiekać. W małej misce wymieszaj mieszankę posiekanej papryki z sokiem z limonki. Doprawić do smaku czarnym pieprzem, odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Zupę wlać do blendera, wypełniając dzbanek nie więcej niż do połowy. Przytrzymaj pokrywę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie włącz blender, wykonując kilka szybkich impulsów, aby zupa się poruszyła, zanim pozostawisz ją na puree. Zmiksuj partiami na gładką masę i przelej do czystego garnka. Alternatywnie możesz użyć blendera ręcznego i zmiksować zupę bezpośrednio w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Sposób podania: wlej zupę do miski. Na wierzch połóż małą gałkę komosy ryżowej i przyprawę z czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn