Zupa pomidorowo-fasolowa z kremem Kolendrowo-limonkowym
Zupa z czarnej fasoli i pomidorów z kremem Kolendro-limonkowym może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, mielony kminek, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Najlepsza zupa z czarnej fasoli z ryżem Kolendrowo-limonkowym, Zupa Z Czarnej Fasoli Z Kremem Kolendrowym, oraz Cilantro Lime Black Bean Quinoa Tacos.
Instrukcje
Boczek ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć boczek łyżką szczelinową, zastrzegając 1 łyżeczkę kapieli na patelni; odstawić boczek na bok.
Dodaj cebulę i seler na patelni; gotować 5 minut lub aż seler będzie miękki. Wymieszać 3/4 łyżeczki kminku, chile proszku i czosnku; gotować 1 minutę. Wymieszać z boczkiem, pieprzem, fasolą, pomidorami i bulionem; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Połowę mieszanki fasoli umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną fasoli; proces aż będzie gładki. Trzymaj ciepło.
Połączyć śmietanę, pozostałe 1/4 łyżeczki kminku, kolendra, Skórka, i sok w małej misce.