Zupa pomidorowa z lodami z serem parmezan
Zupa pomidorowa z lodami z parmezanem może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli, śmietany, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tosty Coconut Cold Brew Bananan Ice Cream, Zupa z zimnych pomidorów i kwaśnej śmietany, oraz Kremowa zupa pomidorowa z pomidorkami koktajlowymi i słonym parmezanem.
Instrukcje
Umieścić pomidory i bazylia w dużym garnku lub misce. Użyj miksera w sztyfcie, robota kuchennego lub blendera, aby puree pomidory i bazylia razem. Stopniowo mieszaj w oleju, tworząc dobrą emulsję. Jeśli oczyszczanie mieszaniny w mniejszych partiach, dodać trochę oleju do każdej z nich. Doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem, ale pamiętaj, że lody parmezan będą słone.
Umieść preparat pomidorowy w lodówce podczas przygotowywania lodów.
Krem rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać parmezan i nadal gotować i mieszać, aż ser się stopi, a mieszanina jest jednolita. Doprawić szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu i wyjąć do małej miseczki do ostygnięcia. To hartuje mieszaninę, dzięki czemu zamarznie bardziej płynnie i równomiernie. Gdy mieszanina sera nieco ostygnie, umieść go w zamrażarce.
Weź mieszankę pomidorową z lodówki i przepuść ją przez chinois, młyn spożywczy lub sitko ze średnimi otworami, aby usunąć kawałki skórki i nasion. Rezultatem powinna być kremowa ciecz, a nie sok pomidorowy.
Podawać zimną zupę w małych miseczkach lub dużych filiżankach. Zrób małe kulki z mrożonym serem za pomocą łyżki deserowej.
Umieść małą kulkę lodów parmezanu w każdej misce tuż przed podaniem.